top of page

Litt om Lene

67090755_2512056508858403_38253128798804

Skjærgårdskrim, proseccokrim, hyggekrim, feelgoodkrim...eller bare krim uten blod og gørr? 

Jeg er altså både forfatter og forlagssjef. Bøkene mine er i en sjanger som enkelte har funnet vanskelig å plassere. Det er krim, men de er ikke blodige, langt ifra. I tillegg bruker jeg både humor og selvironi i det jeg skriver. Dessuten elsker jeg snurrige metaforer. Jeg er også opptatt av å ha sterke kvinner blant figurene mine, og jeg har med en politisk sak i hver bok. Gjerne lokalpolitisk, men likevel universell.

Det meste av handlingen foregår i idyllisk skjærgårdsmiljø, der jeg selv er oppvokst, og jeg finner kontrasten mellom uhygge og idyll veldig fascinerende. Av og til tar detektiven min en snartur til Sør-Frankrike, feks, men det er etter grundig research fra forfatteren. Mye inspirasjon kommer dessuten fra Agatha Christie, Alan Bradley og Alexander McCall Smith, noen har også nevnt Maria Lang.

Jeg er født og oppvokst på Nøtterøy, men har bodd i Tønsberg de siste 30 + årene. I like mange år har jeg vært gift med Per Fredrik, som er musiker, produsent og låtskriver. I tillegg er han et oppkomme av gode ideer og en super boktittel i ny og ne  Vi har to sønner sammen, en som er kulturarbeider og bassist, og en som lager dataspill. Bakgrunnen min er allsidig: platebutikk, sju år i flybransjen, et kort opphold innen barneteateroppsetninger og hele 25 år som tekster for tv. Ja da, jeg har gjort Seinfeld, veeeldig mange Seinfeld.

Jeg begynt å gjøre alvor av skrivingen i 2012, og debuterte med novellen “Armer og bein” i 2013. Den fikk en fin andreplass i Liv forlag sin påskekrimkonkurranse, og kom ut der.  

I 2014 kom alvoret inn, og jeg debuterte som romanforfatter med «Høyt henger de». Boken kom på Schibsted i 2014, og den fikk jeg Maurits Hansen-prisen "Nytt blod" for. Kongsberg krim gir denne prisen årlig til beste debutant.

“Høyt henger de” var første bok i serien med Olivia Henriksen i hovedrollen. Etter det har jeg gitt ut en bok i året. Jeg fulgte opp med kritikerroste «Hvorfor spurte de ikke Evensen?» i 2015. Så kom “Dakota rød” i 2016, “Ingen til bords” i 2017 – alle ble veldig godt mottatt og gitt ut på Schibsted/Vigmostad&Bjørke. Bok nummer fem, “I de beste sirkler”, kom på et annet forlag.

Alle titler etter 2018 er gitt ut på Fagervik forlag :) 

 

bottom of page